Handige informatie voordat je met mij aan de slag gaat 

Goed om te weten

  • Mijn uitgangspunt is dat we 100% onszelf kunnen zijn.
  • Verwacht geen standaard stappenplannen en ik beloof je ook geen gouden bergen en tonnen omzet.
  • Ik werk met een aantal technieken en methodieken, maar alleen als die bijdragen aan jouw doel. 
  • Ik werk het liefst op een interactieve en visuele manier. Met grote vellen papier op tafel. 
  • Op een praktische, maar ook persoonlijke manier zal ik je zo goed als ik kan op weg helpen. Echter verwacht ik van jou ook volledige inzet.
  • Als je met mij aan de slag gaat, zet ik mij in om jou een stap verder te helpen. Die stap verder kan ook betekenen dat je erachter komt dat ondernemen toch niks voor je is. Nou, helemaal niks mis mee. Dan weet je dat ook maar weer.

 

De eerste sessie is gratis: en dan?

Wil je na de gratis kennismakingssessie samen met mij werken aan jouw business? Dan bespreken we samen hoe de samenwerking eruit komt te zien. Je kunt kiezen voor een aantal werksessies, een bundel van uren waarmee je met me kunt sparren of een combinatie van beide. Ik doe jou een voorstel hoeveel sessies en contactmomenten ik denk dat er nodig zijn. Aanloop- en investeringskosten zijn vaak aftrekbaar (zie onderaan).

In deze bizarre tijden kun je de hulp wellicht extra goed gebruiken. Daarom probeer ik zo goed als ik kan rekening te houden met jouw persoonlijke situatie. 


Werksessie 
Een werksessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en kost €200 live en €175 via Zoom. 

 

Urenbundel om te sparren
Een sparringsessie van 1 uur kost €75 en is telefonisch of via Zoom.
5 uur €350
10 uur €650

 

Locatie
Mijn voorkeur gaat uit naar sessies in real life. Op locatie, bijvoorbeeld bij jou thuis of op een plek waar ze lekkere koffie zetten. In overleg stemmen we af wat het beste werkt.

Mijn klanten wonen in Amsterdam. Woon je in een andere gemeente? Geen probleem natuurlijk, alleen moeten we het dan even over de reiskosten hebben. 

 

Ontslag en transitievergoeding
Gaat het bedrijf waar je werkt reorganiseren? Of dreigt er ontslag? Dan kun je recht hebben op een transitievergoeding. Kosten voor scholing, cursussen en begeleiding naar de start van je eigen onderneming kunnen onder voorwaarden worden betaald van de bruto transitievergoeding. Je betaalt dan geen belasting en dat scheelt enorm. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ontslag/vraag-en-antwoord/heb-ik-recht-op-een-vergoeding-als-ik-word-ontslagen


Aanloopkosten zijn aftrekbaar
Kosten voor een traject of losse sessies zijn bedrijfskosten en kun je, ook voordat je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, tot vijf jaar terug opvoeren als aanloopkosten. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/zakelijke_kosten/kosten_gemaakt_in_de_aanloopfase